Hoe kan ik mijn Wi-Fi printer, Chromecast, Chromebook, Airplay, etc aansluiten?

Om verbinding te kunnen maken met ons netwerk is ondersteuning voor de beveiligde toegangsmethode 802.1x of WPA2-Enterprise vereist door uw toestel. De fabrikant van uw toestel heeft deze ondersteuning echter niet ingebouwd. U kan contact opnemen met de leverancier van uw toestel voor verdere ondersteuning en de vraag om uw toestel te voorzien van ondersteuning voor 802.1x en/of WPA2-Enterprise door middel van een software update.

Op het studentenproduct bieden wij daarom officieel geen ondersteuning voor dit type toestel.

Voor residentiële SmartEye klanten en het Studenten Internet Plus is deze mogelijkheid wel beschikbaar daar deze producten technisch anders zijn opgebouwd.

Het aansluiten van eigen Wi-Fi printers, Airplay, Chromebook of Chromecast is omwille van verdere technische beveiligingsredenen op het studentenproduct niet mogelijk.

Het Studenten Internet netwerk is namelijk voor het gehele gebouw beschikbaar en indien we daarbij geen beveiliging op toepassen zouden ook andere personen plots je printer, Airplay of Chromecast kunnen gebruiken. Iets wat uiteraard niet de bedoeling kan zijn.

U kan uw printer wel rechtstreeks via USB aankoppelen met uw computer om te printen of indien uw printer hier de mogelijkheid toe heeft gebruik maken van het Wi-Fi Direct signaal dat uw printer uitzendt.